четвер, 21 березня 2013 р.

                          СВЯТО  КНИГИ



  
 Люба книжко! Ми вітаєм
Із святковим днем тебе,
Тиждень книжки, обіцяєм,
Радісно ми проведем!







  Вітаємо всіх хлопчиків і дівчаток, постійних читачів нашої бібліотеки з іменинами дитячої книги!

  Свято книги - це цікаві подорожі по сторінках улюблених книжок, знайомство з новими літературними героями, вшанування письменників- ювілярів, участь у різноманітних конкурсах, цікаві зустрічі і задоволення від спілкування.

 20 березня бібліотека гостинно відчинила двері своїм улюбленим читачам, щоб урочисто відкрити Тиждень дитячого читання "Під охтирським небокраєм книгу люблять і читають".      Розпочали  святом зустрічі птахів "Крилаті красені довкілля заселили". Героями  стали птахи : великі і маленькі, співочі і хижі, птахи рідної землі і всієї планети. Саме цими днями крилаті друзі повертаються з теплих країв на батьківщину. В залі лунали вірші нашого земляка Платона Воронька, в творчості якого є багато віршів про птахів: "Облітав журавель", "Гусі- лебеді летять", "Журавлики линуть", "Наше ластів'я" та інші.

Ми спитали журавля:
- Де найкращая земля?-
Журавель відповідає:
- Краще рідної немає! 

 Діти послухали розповідь про птаха року-2013 Бджолоїдку. Про птахів нашої місцевості, народні звичаї випікання пташок  більш докладніше розповіла фахівець Гетьманського природнього парку Самійленко Оксана Вікторівна. Діти відповідали на запитання веселої вікторини "Так чи ні?", переглянули мультфільм про птахів.
 Майстер- клас "Весну закликаю, з теплого краю" присвятили першій пташці весни-жайворонку,  ліпили з тіста пташок.
 До уваги юних читачів була запропонована книжково-ілюстративна експозиція про птахів "Наші пернаті друзі". Кожен бажаючий вибрав собі книжку до вподоби.

 Свято книги триває, запрошуємо всіх  до бібліотеки!























 







































 




Немає коментарів:

Дописати коментар