субота, 27 січня 2024 р.

                      Герої Крут

 29 січня вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами. Битва, яка для Українського народу стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.

Подвиг героїв Крут став прикладом для захисників України в сучасній російсько-українській війні, їх часто називають «першими кіборгами».
На початку березня 2022 року неподалік місця подвигу Героїв Крут знову відбулися бої захисників України з російськими окупантами, які наступали на Київ. Через 104 роки під Крутами наші війська зупинили наступ ворога, завдали йому болючих втрат, захистили місто Ніжин на Чернігівщині.
Попри все, за більш сотні років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, історичному, культурному.
Щира вдячність усім, хто нині виборює нашу перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі!
В Охтирській публічній бібліотеці-філії √2 розгорнуто виставку-меморіальний компас "Там розквітла квітка жовто-синя і сказала людям:"Я жива!", яка знайомить відвідувачів з історичними подіями бою під Крутами.



Немає коментарів:

Дописати коментар