пʼятниця, 28 липня 2023 р.

          День Української Державності

 28 липня Україна відзначає День Української Державності. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

У цього дня є свій символ - це чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Цей символ спростовує міф про те, що Україна - молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за якого хрестилася Київська Русь.
З нагоди державного свята в бібліотеці - філії 2 Охтирської публічної бібліотеки організована книжкова виставка "День Української Державності. Надбання тисячоліть".
Також бібліотекарі філії прийняли участь у презентації циклу виставок на загальноміському інформаційному заході, присвяченому Дню Української Державності.
Відповідно до рішення Президента України, з наступного року святкуватимемо його вже 15 липня - з огляду на перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.











Немає коментарів:

Дописати коментар