середа, 2 червня 2021 р.


                                   З Днем захисту дітей!

Її називають: "Чарівниця, яка живе повсюди", "Андерсен наших днів", "Мама Карлсона", а сама Астрід Ліндгрен завжди говорила: "Ні, я не хочу писати для дорослих! Я хочу писати для тих читачів, які здатні творити дива. А дива творять діти..."

А. Ліндгрен проголошено жінкою XX століття. Її двічі відзначено премією ім. Г. Х. Андерсена за найкращі твори для дітей.
Завдяки А. Ліндгрен вперше у світі прийняли закон, що забороняв тілесні покарання та інші види насильства з боку батьків до дітей: "Дитині потрібно давати свободу. Так, вони повинні поважати вас, прислухатися до вас! І вони будуть це робити, але тільки за умови, що ви поважаєтє своїх дітей з моменту появи їх на світ".
У 1980-ті роки завдяки публікаціям Астрід було ухвалено закон про захист тварин. Його назвали" Закон Астрід Ліндгрен".
Портрет Астрід Ліндгрен є на банкноті 20 шведських крон, на ній же - зображення Пеппі Довгоїпанчохи.
На початку 2020-го року була розпочата міжнародна компанія "Pippi of today" (з анг.:Пеппі сьогодні). Це публікації історій 13 дівчаток - біженок, які самі є "Пеппами сьогодення" і завдяки підтримці отримують шанс почати нове життя.
У перший день літа, на міському святі з нагоди Дня захисту дітей, бібліотекарі філії запросили малечу здійснити подорож у чудовий світ Астрід. Фотобук "Кавалер ордена усмішки" познайомив дітей з цікавими фактами життя та творчості письменниці. За підказками вікторини "Фруктово - ягідний бум" в "аптеці" Карлсона" знаходили всім знайомі солодкі "ліки". А кому не хотілося б зробити фото на згадку з найкращим у світі Карлсоном і Пеппі з якою ніколи не засумуєшь і з якою можна нічого не боятися?
Запрошуємо всіх на літні читання до бібліотеки.

































Немає коментарів:

Дописати коментар