понеділок, 2 квітня 2018 р.


                            Читай! Грай! Відпочивай!

   Під час весняних канікул  найпопулярніша подія в бібліотеці - Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який пройшов в цьому році під гаслом "Читай! Грай! Відпочивай!". Користувачів бібліотеки чекали виставки книжкових новинок, літературні забави, вікторини, віртуальні і реальні мандрівки, релакс - читання, майстер - класи. У фойє бібліотеки була організована виставка - вернісаж "З життя нашої бібліотеки", яка запрошувала дітей у віртуальну подорож по бібліотеці.
  У День дитячих журналів бібліотекарі відвідали школярів з рекламою популярних сучасних журналів" З ними завжди цікаво!": "Джміль", "Жирафа Рафа", "Жасмін", "Маленька фея", "Пізнайко", "Барвінок", "Малятко", "Велика дитяча газета", "Веселі уроки", "Весела перерва".  Другокласникам  СШ№5  презентували журнал "Пізнайко". Головний герой видання - кмітливий, веселий та непосидючий борсучок Пізнайко та його друзі: білочка Проня, хом'як Ласунчик, які запрошують своїх читачів до захопливих пригод і безлічі несподіванок.
  В читальному залі бібліотеки була відкрита ювілейна журнально - ілюстративна виставка "У світі Українського дитинства", присвячена 90-річчю відомого дитячого журналу "Барвінок". Біля виставки діяла фотозона "Фото з улюбленим журналом". Найактивніші читачі цього дня прийняли участь у інтерактивній грі "Як народжується журнал". Діти виступали у ролі журналістів, редакторів, художників, друкарів, одночасно знайомилися з професіями, пов'язаними з видавництвом журналів.
  Спільно з керівником гуртка ОМЦПО-МАН "Народна творчість" Назаровою Т. М. в рамках Тижня читання бібліотекарі провели День творчості "Книга дарує натхнення". Гуртківці  прослухали розповідь бібліотекарів про те, як книга надихає на творчість поетів, письменників і просто звичайних людей. Діти також познайомилися з книжковою виставкою "Читай як я, читай зі мною, читай краще мене!". На виставці представлена найпопулярніша література сучасних українських та зарубіжних авторів. Потім в зоні емоцій біля книжкової виставки "Весняні замальовки" кожна дитина вибрала на свій смак заготовку - розмальовку з весняним сюжетом і взяла участь у конкурсі малюнків "Розмалюємо весну", додаючи фарб запізнілій цього року весні. Музичний супровід додавав натхнення.
Тиждень читання закінчився, але подорожі у світі книги тривають. Приєднуйтеся!




     


















Немає коментарів:

Дописати коментар