вівторок, 8 квітня 2014 р.

       Свято тих, хто любить книгу


 "Під парусом книги - до нових відкриттів" - під таким гаслом пройшов Тиждень дитячого читання в нашій бібліотеці - філії. "Хто з нас не любить книжок? Книги - володарі часу, справжні маги. Скільки дивовижних таємниць відкривається перед нами завдяки книгам!", - з цими словами звернулися бібліотекарі до своїх маленьких читачів розпочинаючи тижневу подорож по сторінках улюблених книжок.



 Перший день Тижня присвятили Тарасові Григоровичу Шевченку - ювіляру року.
  Дітей запросили на 


  літературно - мистецьку годину "Шевченко -художник".

 Поетичних творів Шевченка до нас дійшло понад 240, а мистецьких майже 1200. Сама ця кількість свідчить про його глибоку закоханість у малярство. Не випадково його твори виставляли на академічних виставках, а за видатні успіхи у гравюрі Шевченкові було присвоєно звання академіка.



Діти переглянули слайди з картинами із серії "Мальовнича Україна", познайомилися з галереєю автопортретів Шевченка, здійснили віртуальну мандрівку "Пам'ятники Тарасу Шевченку в країнах світу". 


Наступного дня відбулося засідання клубу "Домовичок". Практичним заняттям було виготовлення ювілейної закладки "Шевченку - 200". Ще раз пригадали улюблені вірші Шевченка.








Третій день став самим веселим. Адже це був день українського гумору "Веселий ярмарок". Протягом дня звучали гуморески Остапа Вишні, Павла Глазового, Грицька Бойка, співмовки Степана Руданського, анекдоти, народні жарти.
Дітям дуже сподобалися кумедні шкільні історії з журналів "Веселі уроки" та "Весела перерва". 

 Хіт - парад улюблених журналів очікував користувачів
 бібліотеки в день періодики "Ти не спи і не зівай - журнал швидше прочитай!". Діти  подорожували сторінками улюблених журналів, а також ознайомилися з журналами, які вперше в цьому році з'явилися в бібліотеці: "ЧІЗ",  "Жасмин", "Зоодруг".














Завершальний день Тижня присвятили Гансу  Крістіану Андерсену, в день народження якого у всьому світі шанують дитячу книгу. Користувачів бібліотеки запросили у віртуальну літературну подорож "Король казки".






Немає коментарів:

Дописати коментар