четвер, 24 квітня 2014 р.

  Права та обов'язки в житті дітей

    Кожна дитина - немов маленьке деревце. І як садівник плекає кожну квітку й рослинку, так і держава піклується про своїх дітей, щоб вони росли дужими та розумними громадянами, гідними імені Людини, здатними цінувати життя, інших людей і природу, свою планету Земля, частиною якої ми є. Чимало прав надала Україна своїм дітям, щоб українська дитина виховувалась на правах і свободах, наданих світовою людністю дитині.
    З 22 по 26 квітня в нашому місті проводиться Тиждень правових знань "Права та обов'язки в житті дітей". Під час тижня в бібліотеці - філії діяла книжкова виставка - абетка "Кожна дитина має право...". 
   В один із днів Тижня працівники бібліотеки завітали до школи №5 з правовим флешмобом "Я і мої права". Першокласники змагалися в розгадуванні  вікторини "Правовий букварик". На прикладах з українських народних казок: "Івасик - Телесик", "Котик і півник", "Котигорошок", де  мова йшла про порушення прав казкових героїв діти вивчали свої права та обов'язки. Естафету перейняли третьокласники, які легко відгадували права дітей в графічних малюнках. Старшокласникам запропонували бліц - опитування "Твоє ім'я". Діти розповідали, що означають їх імена і якою статтею закону захищається право на ім'я людини. 
   Бібліотекарі ще раз нагадали дітям, що знання прав та виконання обов'язків є запорукою гармонійного розвитку особистості. 


























Немає коментарів:

Дописати коментар