понеділок, 8 травня 2023 р.

День пам'яті та перемоги

 8 травня - День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. День присвячений пам'яті тих, чиє життя було обірване насиллям світового масштабу, людям всіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старшим людям, усім загиблим і всім тим, хто вижив і пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

Ці пам'ятні дні символізують не тріумф переможців, а нагадування про страшну катастрофу, яка стала можливою внаслідок приходу двох тоталітарних режимів - нацизму і комунізму.
Символом вшанування пам'яті жертв Другої світової війни є червоний мак. Візуальний образ маку пам'яті, який використовується в Україні, розроблений у 2014 році харківським дизайнером Сергієм Мишакіним. Зображення маку нагадує кривавий слід кулі.
У бібліотеці - філії 2 організована книжкова виставка - довідка "Тих днів у пам'яті не стерти", де міститься інформація про ключові події історії 1939 - 1945 р.р., спогади очевидців , збірки документів і матеріалів, які висвітлюють важливі події війни на території Сумщини, художні книги українських письменників про цей період.
Пам'ятаймо тих, хто боровся за Україну тоді !
Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні !






Немає коментарів:

Дописати коментар