середа, 12 жовтня 2022 р.

             Хай живе козацька воля

У кожному з нас тече кров наших предків – вільних і незалежних козаків. Саме дух козацтва покоління за поколінням виховує у наших земляків патріотизм, національну свідомість, почуття гордості.
Усі ми знаємо імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання знайдемо відповіді в книгах Володимира Рутківського одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників.
Роман - історична тетралогія складається з чотирьох книг: "Джури козака Швайки"; "Джури - характерники"; "Джури і підводний човен"; "Джури і Кудлатик".
Його дивовижні герої - Грицик та малий волхв Санько, юний богатир Демко Дурна Сила, його мама-велетка, невловимий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі - з честю виходять із найскладніших ситуацій. А небезпека чигає на кожному кроці, а надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною - майже нікого…
Володимир Рутківський першим з дитячих письменників зміг вивести живу українську героїку із полону «казковості» у площину буттєву, провів юного читача від дитячого захоплення неймовірними пригодами до усвідомлення, що вона справжня і твоя!








Немає коментарів:

Дописати коментар