вівторок, 2 квітня 2019 р.


                       ДЕНЬ ПТАХІВ

     Кожного року 1 квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів. Неможливо уявити собі прихід весни без птахів, що повертаються з вирію. Адже половина пернатих , що водяться в Україні, щороку відлітають на зиму в теплі краї. Деякі види повертаються на батьківщину ще з середини березня. Першими «в рідні пенати» прибувають граки. За ними - качки, гуси, лелеки, журавлі, які вважаються вісниками весни.Після них - дрозди, вівсянки, зяблики і т. д.
 "В отчий край птахи радо поспішають" під такою назвою в Охтирській міській бібліотеці - філії  в рамках Тижня дитячого читання пройшов день екології, присвячений птахам. В цей весняний сонячний день бібліотека під парасолькою відкрилась на дитячому майданчику дитсадочка. Знайомство з птахами розпочалося з гри "Впізнай пташку", під час якої діти по малюнках відгадували пернатих та коротко знайомилися з їх життям. А ще до малят завітала зграйка жайворонків, зліплених з тіста членами гуртка "Домовичок". Пташки "закликали" дітей не руйнувати їх гнізд, не порушувати тишу в лісі під час насиджування пташенят. Під час гри "Горобець і кішка" малята рятували горобчика від кішки. Цікаві віршики, оповідання та малюнки про птахів діти знайшли в дитячих журналах, які запропонували їм бібліотекарі.
  Цього дня в бібліотеці відкрилася виставка малюнків "Пташині портрети" учнів Охтирської дитячої художньої школи ім. Т.Г.Шевченка. А з книжкової виставки "Листи весни" користувачі бібліотеки дізналися багато цікавої інформації про пташиний світ.


















Немає коментарів:

Дописати коментар