субота, 23 лютого 2019 р.




До мови серцем пригорнусь


Для кожного народу мова – його найцінніший скарб. Без мови не може існувати жоден народ, його культура. Вона єдина, як і мати. Ми – українці – горді, що наша українська мова така багата й милозвучна. У словнику нашої мови налічується більше 200 тисяч слів, а на конкурсі краси мов, який проходив у Парижі, українська мова зайняла третє місце у світі за милозвучністю.  
В рамках Міжнародного десятиріччя української мови та з нагоди Всесвітнього Дня рідної мови в бібліотеці - філії для дітей був проведений день рідної мови «До мови серцем пригорнусь».
 Учні 2–х класів стали учасниками мовознавчої мандрівки "Шануймо мову серцем і вустами". Бібліотекарі розповідали дітям про історію української мови:  як люди починали спілкуватися жестами, малюнками на камені чи дереві, знаками; пробували записувати слова стародавніми символами, а потім складати їх у речення. Всім сподобалось  розгадували акровірші. А потім були  мовні ігри: "Добери риму", "Склади речення", "Підказки з української", в яких діти змогли показати свою ерудицію; простими виявились для школярів  вікторини "Простіше простого","Спробуй казку відгадати…" ; 
Користувачі старшого віку взяли участь в анкетуванні «Як ми знаємо рідну мову». Цікавою і пізнавальною була відеопрезентація «Чарівний світ української пісні» і бесіда «Сленг – «як частина мови». 
В читальному залі бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Милозвучна українська», яка запрошувала до участі у мовознавчому турнірі «Скажи на рідній мові».























Немає коментарів:

Дописати коментар