пʼятниця, 8 лютого 2019 р.


            Ми можемо їм допомогти!

  Багато птахів, які прикрашають наші сади, гаї і ліси, взимку докорінно вони змінюються по відношенню до людини, стають довірливими, ближче тримаючись нашого житла, сподіваючись на теплий і поживний прихисток. На вулиці ми можемо зустріти сойку, зяблика і шишкаря, щиглика і звичайного повзика, не кажучи вже про синиць і горобців. 
  Наша бібліотека - філія щороку проводить зимову акцію "Нагодуй горобчика" , яка включає у себе екологічні години та бесіди про захист птахів взимку, конкурси малюнків, вікторини про птахів, майстер - класи по виготовленню годівничок. 
 Про  пташину долю взимку йшла ромова під час екологічної години"Ми можемо їм допомогти!" з учнями 2-В кл. ЗОШ№5. Цікавою була розповідь бібліотекаря про прилітну пташку снігура та легенда про те, чому він червоногрудий, про життя шишкаря, який всупереч холоднечі народжує своїх пташенят. Відгадуючи загадки "Осілі неосілі" діти впізнавали птахів, що відлітають у теплі краї і що залишаються зимувати.  Під час конкурсу "Шкідлива - нешкідлива" згадали чим можна годувати пташок і за кожну правильну відповідь сипали зернятка в імпровізовану годівничку. 
 А потім діти намалювали птахів і виготовили з малюнків плакат - нагадування "Ми можемо їм допомогти!"


























Немає коментарів:

Дописати коментар