вівторок, 21 листопада 2017 р.





   20 листопада - Всесвітній день дитини. У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.
 Саме в цей день в 1959-му році Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята "Декларація прав дитини". Потім, в 1989-му році також 20-го листопада прийняли "Конвенцію прав дитини". Конвенція ООН про права дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, була ратифікована Україною ще 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року.
Діти - дзеркало будь - якої держави, її майбутнє. У світі - понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких - це маленькі українці.
Напередодні Всесвітнього дня дитини  до бібліотеки завітали учні 4-го класу на правову годину "Права дітей в країнах світу". Діти переглянули відео-презентацію "Права дітей в країнах світу. Діти в Японії", отримали юридичні поради, та згадали про основні права та обов'язки прийнявши участь у мульт-вікторині "Казкові порушення". 
Майстер - клас "Японська іграшка", як символ дитинства, дружби, єднання став заключним акордом заходу.

















Немає коментарів:

Дописати коментар