вівторок, 18 лютого 2014 р.

до 25-річниці виведення військ з Афганістану

         
         

  Місце подвигу - Афганістан


    У жодному календарі день 15 лютого нічим не позначений. Але він особливий. Цього дня закінчилась афганська війна. Щороку ми відзначаємо останній день виведення радянських військ з Афганістану.
  Щоб  зрозуміти трагізм афганської війни, потрібно хоч трохи знати про її передумови. Розставити усе на свої місця можна лише зараз, коли доступнішою стає засекречена інформація.              Офіційно це не називали війною, а всього лише воєнною кампанією. Але ця кампанія тривала майже 10 років і вимагала великих жертв.
 Тисячі наших хлопців загинули в боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти.
 Їм випало жити - так кажуть про тих, хто повернувся до рідного дому, порядкує рідну землю, віддаючи їй свої сили і вміння. Вони пройшли пекло війни Афганістану, вони не поповнили списки загиблих, вони і є тією пам'яттю, що пише історію.

13 лютого з нагоди 25 - річниці виведення військ з Афганістану в бібліотеці була проведена година пам'яті "Місце подвигу - Афганістан". Розповідь йшла про ту страшну неоголошену війну. Згадали  загиблих воїнів- інтернаціоналістів, наших земляків. Переглянули фотографії , через вірші та пісні написані солдатами тієї війни відчули всю невиправдану жорстокість та безумство війни.


 Ніхто та ніщо не має бути забутим, аби не забути - треба пам'ятати -треба знати.












Немає коментарів:

Дописати коментар