понеділок, 4 лютого 2013 р.

КАЗОК КРАЇНА ЧАРІВНА




   Шарль Перро є, мабуть, найвідомішим казкарем світу. Проте мало хто знає, що першу казку, яка принесла Перро справжню славу, він створив, коли йому виповнилося шістдесят дев'ять років.
   «Казки матінки Гуски» дуже швидко здобули популярність, їх перекладали різними мовами й неодноразово видавали.
    Найулюбленішими казками дітей стали «Червона Шапочка», «Хлопчик-Мізинчик», «Попелюшка», "Спляча красуня" і «Кіт у чоботях».
   Казки на яких виросло не одне покоління, вчать дітей творити добро, застерігають від недобрих вчинків, прививають терплячість і старанність.
   Успіх цих казок полягає в тому, що автор надзвичайно сміливо скористався традиціями усної народної творчості. Це і зробило його твори такими щирими і достовірними.
   Улюблені герої Перро чесні, працьовиті, розумні й добрі, вони стійко переносять незгоди, не відступають перед труднощами.
   Саме за це їх так люблять діти на всіх континентах Земної кулі.


Казок країна чарівна
Угості вас чека вона,
Отож часу не гайте,
У подорож рушайте...
  

 От і вирушили в цікаву віртуальну літературну
мандрівку по казках Шарля Перро "Волшебный мир сказок" учні 4-а класу ЗОШ№5, що выдбулася 30 січня в бібліотеці-філії з нагоди 385-річчя з дня народження казкаря.
   Діти познайомилися з біографією письменника, обговорювали вчинки героїв казок, ділилися власними враженнями про прочитане.
   Учасники мандрівки з задоволенням відповідали на запитання вікторини "Угадай героя сказки", дружно розв'язували літературний кросворд "Шарль Перро" за описами головних героїв, фрагментами з казок .
   Одним із запропонованих завдань було скласти назву казки з пазлів "Помощник Феи".
   Особливо розвеселив усіх присутніх конкурс "Золушка". За умовами якого необхідно було розділити зерна квасолі від зерен бобів. Навіть хлопчики приміряли до себе роль Попелюшки.
   Книжкова виставка " Куда нас нити сказок волшебных приведут" стала путівником віртуальної мандрівки.
   Зустріч з улюбленими казками Шарля Перро зарядила гарним настроєм гостей бібліотеки і надихнула на читання нових казок.





































Немає коментарів:

Дописати коментар