четвер, 28 березня 2024 р.

      Українські письменники дітям


Сашко Дерманський – сучасний український дитячий письменник, прозаїк і казкар.
Творам письменника властиві яскраві колоритні персонажі, легкий і зрозумілий гумор, карколомні пригоди й небанальні сюжети, актуальна проблематика та смачна, соковита мова. Саме за це книжки автора так полюбилися не лише малим, але й дорослим читачам.
Він створив світ оригінальних казкових героїв – чудове чудовисько Чу й бабай Гарбузяник, вужик Онисько, бабуся Катастрофа й Остап Квіточка, криничник Мефодій і привидка Зловісна Марта.
Серед найпопулярніших творів – "Чудове чудовисько" та "Пригоди вужа Ониська або Володар Макуци". Цікавий момент з книжки: коли вуж переплутав сонях, котрий навис над його помешканням, із розжареним сонцем, злякався, що той знищить його, і почав бити на сполох до своїх сусідів – інших тварин.
Так, інколи наші внутрішні страхи малюють гнітючі сценарії і заважають помітити реальність. Для дітей це чудова метафора для розуміння емоційних станів.
Представляємо вашій увазі найяскравіші книги Сашка Дерманського з фонду нашої книгозбірні. На нашу думку їх варто читати всім - і юним читачам, і дорослим, які стежать за сучасною українською дитячою літературою, або бажають розважити дітей легкими, веселими і захоплюючими історіями.
Любіть книги, читайте книги, діліться враженнями! Чекаємо вас у нашій бібліотеці!










Немає коментарів:

Дописати коментар