понеділок, 19 лютого 2024 р.

   Залишаємося гідними своїх героїв

Мабуть, немає жодного українця, який не пам’ятає подій, що відбувалися в Києві та по всій країні в кінці 2013 – на початку 2014 року. Для більшості вони стали справжнім зламом у свідомості, адже ніколи до того в мирній Україні народні протести не мали такої кривавої розв’язки.
Перші мітингувальники загинули від куль силовиків ще в січні 2014-го, але найгарячіше протистояння в центрі Києва відбувалося саме 18 - 20 лютого. Тоді від вогнепальної зброї загинуло близько сотні протестувальників.
Людей, які віддали своє життя за споконвічну мрію української нації - справедливу, демократичну й розвинуту країну, назвали Небесною Сотнею, а 20-е лютого в пам’ять про них став Днем Героїв Небесної Сотні.
10-ій річниці Революції гідності присвячена книжково-інформаційна виставка "Небесна Сотня - історія безстрашних", яку підготували бібліотекарі Охтирської міської бібліотеки-філії✓2 для своїх користувачів.
День Героїв Небесної сотні – це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України!





Немає коментарів:

Дописати коментар