пʼятниця, 15 вересня 2023 р.

           День рятівника України


Щорічно 17 вересня в Україні відзначається День рятівника.
Це професійне свято тих, хто рятує чужі життя щоразу ризикуючи своїм. Девіз рятівників – «Запобігти. Врятувати. Допомогти» – якнайкраще відображає їхні нелегкі будні. Вони попереджають та ліквідують пожежі, аварії та катастрофи, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять з вогню, дістають з-під уламків.
Цікаво, що рятувальниками можуть бути і тварини. Найвідоміша у світі тварина-рятувальник – пес Патрон.
Пожежі є найбільш руйнівним видом стихійних лих для людства. Щорічно вони не тільки завдають матеріальної шкоди, а й позбавляють людей здоров’я і навіть життя. Особливо вразливі в таких ситуаціях діти – вони не володіють необхідними навичками виживання в екстремальних ситуаціях і часто просто намагаються сховатися від вогню під ліжком або у шафі.
Кожна дитина, незалежно від віку повинна знати відповіді на прості питання, які можуть врятувати йому життя в критичній ситуації.
На сторінках книги "Правила пожежної безпеки для дітей"в цікавій і популярній формі дітям розповідається про правила пожежної безпеки, а також наводяться ситуації, які виникають при потраплянні у дитячі руки сірників та при необачному поводження з вогнем і пожежонебезпечними побутовими приладами (праска, електричні та газові плити тощо).
Запрошуємо усіх бажаючих завітати до бібліотеки та ознайомитися з виставкою літератури "Дякуємо за врятовані життя" з нагоди Дня рятівника України.











Немає коментарів:

Дописати коментар