субота, 20 листопада 2021 р.

                         День Гідності і Свободи

Революція Гідності нас змінила. Це історія про тих, хто загинув за свободу і власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до Небесної сотні... Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав без вісті. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013 - 2014 роках.
Ця трагедія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Люди висвітлюють свої почуття через картини, пісні, вірші, повісті, статті, репортажі, оповідання і романи.
Пропонуємо літературу з фонду нашої бібліотеки про події Євромайдана:
"Літопис самовидців: Дев'ять місяців українського спротиву". Понад сотні авторів збірника, серед яких відомі літератори, блогери, журналісти, що були живими свідками й учасниками подій, їхні думки й почуття, пошуки й осмислення дають можливість читачу доторкнутися до історії в момент її прямого творення.
" Ті, що пройшли крізь Майдан" - книга, журналістський проект відомої громадської діячки м. Охтирка Валерії Бакуліної, яка була учасником Революції Гідності. Репортажі, статті, інтерв'ю з безпосередніми учасниками подій з грудня 2013 по грудень 2015 років.
"ВЕРТЕП. # Роман Про Майдан" роман Олени Захарченко. Художній текст з описом історичного дійства. З одного боку якого - героїзм, зрада, самопожертва. З іншого - любов, дитинство, прості людські взаємини.
"Я з Небесної Сотні" повість молодого письменника Марка Рудневича про 19-річних студентів в житті, яких стається Майдан. Розповідь про три вирішальні доби на Майдані. Згадати все і ще раз пережити ті тривожні лютневі дні, навіть, заплакати й довго пам'ятати простих
хлопців зі щирою душею.
"Євромайдан. Лірична хроніка". Колекція поезій людей переживших події Майдану, глобальне осмислення нової дійсності. Поезія, як перша спроба зрозуміти, що відбулось.
"Небесна варта" книга Неділько Романа складається з дитячих оповідань та казок і присвячена пам' яті героїв, що загинули за незалежність України. Книга про те, що в багатьох загиблих за волю України залишилися діти, яким дуже не вистачає батьківської турботи. Їх батьки несуть довічну Небесну варту, охороняючи свої родини і всю країну від зла.
"Мій тато став зіркою" - зворушлива оповідь Галини Кирпи про маленьку дівчинку, тато якої загинув на Майдані. Дівчинку, яку тато не пригорне до себе, не малюватиме з нею і навіть не побачить її маленької сестрички. Роздуми про зовсім недитячі теми: барикади, гради, обстріли.











Немає коментарів:

Дописати коментар