четвер, 18 лютого 2021 р.

   

              Дорогами Афганістану

  15 лютого - День шанування учасників бойових дій на території інших держав. Подіям, що відбувалися в Афганістані, присвячена не одна документальна книга.

До цієї дати в бібліотеці - філії розгорнута виставка - мапа "Дорогами Афганістану". Серед представлених матеріалів виставки книга "Цинкові хлопчики" Нобелівської лауреатки, відомої білоруської письменниці, уроженки міста Івано - Франківськ Світлани Алексієвич. Вона отримала цю престижну нагороду за «поліфонічні твори, пам’ятники стражданням і мужності у наш час». Документально-художній роман «Цинкові хлопчики», також входить до циклу «Голоси Утопії».

Книжка присвячена війні в Афганістані, коли десять років - з 1979-го і до 1989-го на чужій землі гинули радянські військові. Правда про ту війну ретельно приховувалася: через засоби масової інформації була розвернута пропаганда необхідності та успішності "надання міжнародної фінансової допомоги дружньому народові Афганістану". Але все частіше стали привозити додому в домовинах, оббитих цинковою бляхою, загиблих хлопців, які нещодавно закінчили школу...

Попри те, що книжка про війну та її жертви, основним меседжем для читача є те, що війна це трагедія для всіх її учасників, вона є уособленням зла та приносить біль і втрати.
Ця книга тепер є і в нашій бібліотеці, вона насамперед зацікавить вдумливого, зрілого, читача, який не тільки цікавиться історією, але й прагне до мирного співіснування всього людства.










Немає коментарів:

Дописати коментар