середа, 27 листопада 2019 р.


ЩО ПОШТАРИК НАМ ПРИНІС?

Усі люди (і дорослі і малі) цікавляться тим, що нового відбувається у світі. Комусь цікаво все про кіно чи мистецтво, хтось хоче знати про нові відкриття у світі природи чи в науці і техніці, а когось цікавлять новинки літератури. Про все це ми можемо дізнаватися із періодичних видань – журналів та газет. Існують такі видання і для дітей. Щороку в Україні виходить у світ близько 100 назв дитячих газет і журналів. Чи потрібне дітям таке розмаїття? А якщо потрібне, то для чого?
Читання дитячої періодики вводить дитину в світ інтелекту і гри, вчить цікавитися новими подіями та явищами, перейматися суспільними проблемами, брати участь у спільній справі (конкурси, вікторини, колекціонування), а значить готує її до активної життєвої позиції. У дитячих журналах можна знайти корисну та цікаву інформацію «про все на світі». На їх сторінках багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, які допомагають у навчанні, вчать логічно мислити, відкривають таємниці навколишнього світу, дають можливість весело і змістовно провести дозвілля, навчитися робити цікаві речі.
"Що Поштарик нам приніс?" -
так називався прес-круїз по дитячим журналам для учнів початкових класів ЗОШ№5. Діти дізналися, які існують періодичні видання, ознайомилися з дитячими журналами, що отримує бібліотека-філія для дітей. Із захопленням гортала малеча різнокольорові сторінки, старанно водячи пальчиками читала віршики та оповідання, мандрувала казковими лабіринтами, розглядала поробки, які можна змайструвати власноруч.

















Немає коментарів:

Дописати коментар