пʼятниця, 25 жовтня 2019 р.


Право читати. Право знати

    
       На правовий бібліомікс «Право читати. Право знати», що проходив в рамках міського тижня права, до бібліотеки завітали учні 3-го класу. Бібліотекарі познайомили дітей з історією появи «Конвенції ООН про права дитини», на життєвих прикладах пояснили як держава та батьки піклуються про них, дотримуючись статей, що записані у Конвенції. Під час казкової правової вікторини спробували визначити, які права казкових героїв було порушено. 
       Присутнім була презентована книга доктора юридичних наук Степана Гавриша «Маленькі історії про великі істини», в яких розповідається про те, як у різні епохи, у різних народів ставилися до дітей. Бібліотекарі переказали зміст однієї з історій «За вогнем». Діти перейнялися змістом, висловили своє ставлення про відношення між батьками і дітьми в первісних племенах .
     Також на правовому тижні з юними користувачами бібліотеки був проведений правовий навігатор «Захист дітей у світі» .Учасники заходу ознайомилися з основними стандартами прав дітей у світі. Цікавою була розповідь про право людини на власне ім’я, як особисту цінність. Діти пояснювали як вони розуміють прислів’я: «Не ім’я красить людину, а людина – ім’я», з відеоперегляду дізналися про утворення імен в різних країнах.

















Немає коментарів:

Дописати коментар