вівторок, 20 серпня 2019 р.

Наші новинки: "Коти-Вояки"
            На численні прохання читачів наша бібліотека поповнила свій фонд серією пригодницьких романів-фентезі для підлітків британських письменниць «Коти-Вояки». Створена вона була в 2001 році під загальним псевдонімом Ерін Гантер. У центрі сюжету — клани диких котів, які потрапляють у неймовірні пригоди, намагаючись захистити свою територію і своє життя.
            Таємничим і чарівним є світ Котів-Вояків. Їх оточують шалені пригоди й запеклі бої, дивовижна природа й невідомі явища. Вони однаково добре володіють мистецтвом дипломатії, міццю магії та вояцькими хитрощами. Вони шанують своїх Старійшин і боронять своїх Королев. Понад усе для них – дружба й відданість. Так, вони – різні. Але світ у них один. І вони його будуть захищати! 
            Чотири Клани котів. Чотири потужні стихії. Чотири армії вояків, що живуть за законами честі та братерства. Мужні чотирилапі вояки завоювали багатомільйонну армію прихильників у всьому світі. Приєднуйся до них, пригоди починаються!
            Пропонуємо до вашої уваги книги з серії «Коти-Вояки», цикл «Пророцтва починаються»:
Книга перша: «На волю!»
            …назовні визирати лише тоді, коли дозволяють Двоногі? Це не життя! Тут дико – і тут вільно. Ми тут ходимо самі по собі.
            У хащах незайманого лісу дикі племена котів відчайдушно змагаються за свою територію і за право вижити. Що станеться з рудим хатнім котиком, який опинився в самісінькому центрі цих котячих війн? Тут його точно ніхто не погладить по загривку і не нагодує смачною їжею. У нього є вибір: або повернутися назад і бути живою іграшкою, або випустити на волю свої дикі інстинкти і стати справжнім вояком Клану…
            «Їх вже не втримати, бо вони прагнуть на ВОЛЮ! Вони дикі, але вільні… Їх мало, але вони не скорені… Це не домашні кицюні, їх не погладиш проти шерсті. Племена диких котів відчайдушно захищають свою територію і своє життя. Вони живуть за своїми законами – законами честі, братерства і відданості!»
Книга друга: «Вогонь і крига»
            "Вогонь і крига" — друга книга серії світового бестселеру "Коти-Вояки". Продовження історії хатнього котика Рудька. Він залишив тепле і затишне життя домашньої кицюні. Тепер він — Вогнесерд, вояк Громового Клану диких котів. Полювання у лісових хащах, запеклі бійки з ворогами, ночівля під зоряним небом і повна свобода, яку ніхто не обмежує… Про що ще можна мріяти? Та чомусь Вогнесерд все частіше згадує своє минуле. Там були любов, тепло, ласка, а зараз навколо нього — холодна байдужість, нерозуміння і навіть неприхована ненависть. Чи стане він врешті своїм для Клану, за який ладен віддати власне життя?
            Пророцтво Зоряних котів має здійснитися. Тільки вогонь врятує клан! Тільки віддане Клану серце розтопить кригу байдужості і зради.
            «Він досягнув мети, але замість омріяного щастя відчув самотність і порожнечу. Чи варто йти вперед і продиратися крізь кригу байдужості? Набагато легше скоритися і повернути назад, але полум’яне серце кота-вояка прагне іншого. Вогонь і крига… Дружба і зрада… Війна і кохання… У цьому шаленому вихорі почуттів і пригод правильний шлях може підказати тільки твоє серце.»

Книга третя: «Ліс таємниць»
            Є таємниці, які не приховаєш навіть у диких лісових хащах…
            Крок за кроком Вогнесерд та його друзі намагаються викрити жахливі таємниці воєводи Громового Клану. Розгадка, здається, так близько – за декілька мишачих хвостів. Але доля знову збиває їх зі сліду та готує несподівані повороти подій. Можливо, і не варто сувати носа в чужі таємниці… Адже ніхто напевне не знає, чим обернеться для котів правда, яку приховує цей темний, прадавній ліс.
            «Він переміг жорстокого ворога, але водночас втратив найкращого друга. Він отримав владу, але залишився самотнім. Таємне стало відомим, але правда виявилася занадто жорстокою для багатьох… Кров і вода змили сліди минулого, і тепер на Вогнесерда та його Громовий Клан чекає зовсім нове випробування.»

Книга четверта: «Здіймається буря»
            Стережися! Ворог лише здається переможеним, він чатує на тебе скрізь…
            Вогнесерд став воєводою, але далеко не всі коти у захваті від цього. У клані вже починають ходити чутки про те, що його воєводство стане передвісником жахливих подій. Як тут не позбутися віри у власні сили? До того ж, Вогнесерд залишився без підтримки найкращого друга, без порад мудрого вчителя, а власний учень зрадив його і зник у світі Двоногів. Але найбільше випробування ще попереду: у диких лісових хащах зачаївся давній ворог, який палає жагою помсти.
«У лісі стає гаряче… Новопризначений воєвода Громового Клану опиняється між двох вогнів. Люта вогняна стихія і ворог, що палає ненавистю, нещадно знищують його побратимів. Чи вдасться Вогнесерду врятувати клан, який залишився практично без лідера на згарищі рідного табору?»

Книга пята: «Небезпечний шлях»
            Сезон полювання відкрито! Тримай вуха нашорошеними, а очі – відкритими, бо тепер ти не мисливець лісу, ти – здобич…
            Клан ще не оговтався після великої пожеі, а на нього вже знову чекає небезпечне випробування. У прадавньому лісі оселилося зло. Щось невідоме і надзвичайно жорстоке полює на котів – щось, перед чим безсилі пазурі та зуби наймогутніших вояків. Зореклан намагається попередити Вогнесерда і Синьозірку про небезпеку. Та чи зможуть вони прислухатися до голосу пращурів і подолати власну ворожнечу, щоб урятувати Клан?
            «Вогонь врятує Клан!» - давнє пророцтво воїнів-пращурів нарешті справдилося. Але якою ціною?. . Вогнесерд втрачає спокій і своїх побратимів, намагаючись дізнатися, що за небезпечний ворог полює на Громових котів у лісових хащах.»
Книга шоста: «Темні часи»
            Настають темні часи, коли справдиться пророцтво Зореклану: «Четверо стануть двома. Лев із тигром зустрінуться в битві, і кров запанує над лісом.
            Новий провідник Громового Клану разом із даром дев’яти життів отримує від пращурів-вояків загрозливе застереження: «Лев із тигром зустрінуться в битві, і кров запанує над лісом». Що означають пророчі слова Зореклану? Намагаючись розгадати цю загадку, Вогнезір робить усе можливе, аби захистити Громових котів від жорстокої помсти давнього ворога. Та він навіть і не підозрює, що тепер у його лапах не тільки майбутнє власного Клану, але й усього лісу.
            «Для лісових котів настають найтемніші часи. Такого не бачили навіть старійшини – лісом керує не вояцький кодекс честі, а кровожерна жага до влади. Але внутрішня боротьба Кланів ніщо порівняно із жорстокістю зовнішнього ворога, який не знає пощади. Доля лісу тепер у лапах Зореклану і вогняного кота із серцем лева…»  
            Не менш цікавими будуть для наших користувачів книги з наступної серії «Коти-Вояки», цикл «Нове пророцтво».
Книга перша: «Північ»
            Нове пророцтво починається!
            Четверо котів із різних Кланів отримують загадкове пророцтво: вони мають разом вирушити в далеку подорож і почути, що їм скаже північ. Та чи правильний вибір зробили зоряні предки? Чи зможуть обрані коти забути про власні суперечки і зрозуміти, що тепер майбутнє всього лісу в їхніх лапах?
            «Нове пророцтво має сповнитися. Діти найзапекліших ворогів – вогонь і тигр – об’єднаються, аби врятувати Клани від неминучої біди, що насувається на ліс.»
Книга друга: Сходить місяць»
            Цілий світ промовляє до того, хто хоче почути…
            Обрані коти мають повернутися до лісу і передати Кланам повідомлення від Півночі. Але чому Зореклан вказав їм найскладніший шлях додому? Навіщо їм чужі проблеми, коли і власних вистачає по самі вуха? На кожне питання є багато відповідей, але треба обрати правильну і при цьому зберегти відданість рідним Кланам, одне одному і зоряним предкам.
            «Ліс потерпає від найнещаднішого ворога за всі часи існування Кланів. Голодні коти з останніх сил тримаються на лапах. Хтось намагається об’єднати зусилля, щоби вижити, а хтось мріє скористатися нагодою і захопити владу…»

Книга третя: «Світанок»
            Кожна подорож починається з одного кроку, і він залежить від нас…
            Повернувшись до лісу, обрані коти мають переконати Клани об’єднатись і вирушити на пошуки нової домівки. Але як це зробити, якщо ніхто не знає, куди саме треба йти і що чекає попереду? Хіба довіряться досвідчені провідники словам юних котів і борсучихи? Небезпека вже поруч, і у знесилених, голодних Кланів обмаль часу. А Зореклан чомусь мовчить і не дає їм більше жодного знаку…
            «Ліс зруйновано, його серце знищено. І ніщо вже не буде таким, як раніше. Та навіть після найтемнішої ночі настає світанок. Варто лише вірити і йти вперед за своєю провідною зорею.»

Немає коментарів:

Дописати коментар