субота, 30 березня 2019 р.


     Тиждень дитячого читання 2019
    
  «В нашому домі читають усі!» - під таким гаслом  в Охтирській міській бібліотеці – філії для дітей проходить святкування Всеукраїнського тижня дитячого читання.
  Урочистим відкриттям тижня стало свято «Книга запрошує на побачення», на яке були запрошені вихованці з дитячого ДНЗ «Сонечко». Цього дня діти вперше завітали в бібліотеку, тому спочатку була екскурсія по книгозбірні. Діти ознайомилися з відділами бібліотеки, прослухали розповідь про те, як створюються книги, як потім потрапляють до книжкових полиць і стають жителями «книжкового міста». Майже кожен з присутніх пригадав свою улюблену казку відповівши на запитання вікторини з книжкової виставки «Країна казок». Потім відбулося  знайомство з  Книжковою лікарнею, та з «ліками» для книжок: гумкою, клеєм, ножицями та папером . Дізналися про головні правила поводження з книгою, щоб вона не потрапляла до лікарні.
  А в читальному залі всіх радо зустріла головна героїня свята Королева книг, яка запросила юних гостей бібліотеки  у подорож по чарівному світу казок, пригод та мандрів. Вона торкнулася своєю чарівною паличкою кожного і свято почалося. Діти прийняли участь у грі «Бюро знахідок», де відгадували речі залишені літературними героями казок та у грі «А – нумо, відгадай». Поспілкувалися з популярним дитячим журналом «Малятко» і на пам’ять про перше відвідування бібліотеки кожен малюк отримав нашу фірмову закладку з пам’яткою читача.
  Наступний день Тижня був присвячений книжкам – ювілярам і мав назву «У книжок також є день народження». До уваги відвідувачів бібліотеки на абонементі  була представлена книжкова виставка – вікторина «Книги – ювіляри».   Бібліотекарі знайомили користувачів з книжками, що в цьому році святкують свій ювілей: Кіплінг «Мауглі», Г.К. Андерсен «Снігова королева»,  А.Ліндгрен «Міо,мій міо»,  П.Треверс «Мері Попнс» та інші. Відповіді на запитання вікторини можна було знайти в книжках або в інтернеті  та залишити  їх у скринці.
  Третій день Тижня пройшов під гаслом «Пізнавай та дивуйся», який знайомив користувачів бібліотеки з  дитячими журналами.  Цього дня бібліотекарі завітали до вихованців ДНЗ «Сонечко» в групу «Берізка» з бібліотечним журфіксом «В країні журнальній». Діти  познайомилися з дитячими журналами «ВДГ», «Барвінок», «Пізнайко», «Колобочок», «Смайлик» та ін.




































Немає коментарів:

Дописати коментар