четвер, 28 січня 2021 р.

                                      Часопис пам'яті

  29 січня вся Україна відзначає День пам'яті героїв Крут - саме тоді у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Курсанти військової школи, студенти та гімназисти рішуче вступили у нерівний бій із значно переважаючим, добре озброєним противником і протягом кількох діб стримували на підступах до Києва величезну більшовицьку армію. 

   Ця героїчна і водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її."Понад усе вони любили свій коханий край", - писав Павло Тичина.

 Україна пишається молодими героями. Пам'ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися - невмируща. В масштабах всесвітньої історії битва під Крутами зовсім незначна, але вона стала символом патріотизму та жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

  До Дня пам'яті героїв Крут бібліотекарі запропонували для своїх читачів літературну викладку "Крути: сум, і біль, і вічна слава. Часопис пам'яті".




Немає коментарів:

Дописати коментар