вівторок, 3 лютого 2015 р.


    Герої Крут - взірець для нащадків



    29 січня вся Україна відзначає День пам'яті героїв Крут - саме тоді у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Курсанти військової школи, студенти та гімназисти рішуче вступили у нерівний бій із значно переважаючим, добре озброєним противником і протягом кількох діб стримували на підступах до Києва величезну більшовицьку армію.  
   Ця героїчна і водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її."Понад усе вони любили свій коханий край", - писав Павло Тичина. 
 Україна пишається молодими героями. Пам'ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися - невмируща.
  До Дня пам'яті героїв Крут бібліотекарі провели годину історії "Герої Крут - взірець для нащадків", на яку були запрошені учні 6-7 класів школи №5. У ході заходу прозвучала розповідь про трагічні події під Крутами. Для більш детального уявлення розповідь супроводжувалася показом карти - схеми бою, яка була точною копією бойової карти 1918 року. На завершення заходу присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.
  В масштабах всесвітньої історії битва під Крутами зовсім незначна, але вона стала символом патріотизму та жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

       




Немає коментарів:

Дописати коментар