понеділок, 25 листопада 2013 р.


          Голодомор 1932-1933 років.
          Україна пам'ятає.

                                                       Голодна смерть, напевно, найстрашніша.
                                                                           Вона повільна, довга і тяжка,
                                                                      Жахлива і пекельна, найлютіша,
                                                                   Бо зводить з розуму й така тривка...


 Голодомор 1932-1933 років, який спричинив загибель величезної кількості людей,- одна з найстрашніших сторінок нашої історії.

Українською катастрофою ХХ століття називає сучасна громадська думка голодомор 1932–1933 років в Україні. Терор голодом, запроваджений сталінським тоталітарним режимом в Україні, заподіяв смерть мільйонам хліборобів. Адже від голоду, масових репресій і депортацій Україна втратила більше ніж за роки Першої світової та громадянської воєн.

 До дня пам'яті жертв голодоморів в читальному залі нашої бібліотеки створений куточок пам'яті "1932-1933.      Українське обличчя голоду". До уваги читачів представлені документальні видання присвячені подіям тих років, рукописні спогади жертв та свідків голодомору на Охтирщині, твори українських письменників, які втілили у своїй творчості трагічну долю українського народу в 1932-1933 роках.

 18 листопада для учнів 7-х класів ЗОШ№5 проведена година-реквієм "Неоголошена війна". Розповідь йшла про страшні тридцяті роки ХХ століття. Діти дізнались про раніше невідомі факти тих сумних подій, скільки горя і страждань принесли вони нашому народу. 

  Наприкінці зустрічі на вшанування світлої пам'яті жертв голодомору була оголошена хвилина скорботи. 

























 

Немає коментарів:

Дописати коментар