понеділок, 22 жовтня 2012 р.

Світ героїв Олексія Столбіна

    У листопаді виповнюється 90 років від дня народження відомого українського письменника, патріарха української літератури, лауреата премій імені М.Трублаїні та М.Хвильового нашого земляка Олексія Столбіна.

    Олексій Столбін - автор багатьох повістей, оповідань та нарисів про школу, учнів, учителів, про їхнє навчання, дозвілля, працю, дбайливе ставлення до природи.

    Його добре знають на Сумщині: у школах і бібліотеках , коледжах і університетах, інститутах і ліцеях.

    Майже щороку виходять його книги: "Школа романтиків"(1968), "Зозулин хутір"(1973), "Моя неспокійна любов"(1979), "Терористка"(1994), "Хмари над Журавкою"(1997), "Інопланетянин в Комишах"(2000), "Віце-губернатор заплави"(2005) та інші.

    З нагоди ювілею Олексія Столбіна в Охтирській міській бібліотеці-філії для дітей протягом року діє  книжкова виставка "Віхи життя і творчості О. Столбіна". Шанувальники творчості цього майстра слова мають змогу ознайомитись з його поважною біографією і творчістю.

    Про світ героїв книжок О. Столбіна юні користувачі  дізналися під час літературної подорожі "Світ героїв Олексія Столбіна", яка відбулася 22 жовтня в читальному залі бібліотеки.









Нехай читач Вас любить! Сонце гріє!
Живіть собі і людям на добро!
Нехай, як і раніше, не старіє
Майстерне Ваше, Столбінське перо! 
                                                           О.Педяш

    До слів путивльського поета Олександра Педяша приєднуємося і ми: читачі та бібліотекарі Охтирської міської бібліотеки для дітей.






Немає коментарів:

Дописати коментар